Glazenwassers Offertes

Glazenwassers wassen en drogen glazen oppervlakken aan de binnen- en buitenkant van gebouwen.

 Ze werken meestal voor glazenwasserijen of voor onderhoudsbedrijven die veel verschillende soorten schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren.

 Grote bedrijven en industriële bedrijven huren glazenwassers vaak in als vaste werknemers. Sommige glazenwassers hebben hun eigen bedrijf.

Glazenwassers wassen glazen oppervlakken in particuliere woningen, kantoren en vele andere soorten gebouwen. Naast ramen wassen ze vaak glazen wanden, spiegels en andere glazen oppervlakken. 

Glazenwassers gebruiken borstels, sponzen of natte doeken om zeepwater of andere reinigingsoplossingen op de oppervlakken aan te brengen. 

Ze drogen het natte glas met een doek, zeemlap of rakel. Wanneer ze op vensters boven de begane grond werken, gebruiken glazenwassers steigers, ladders of speciale klapstoelen. Ze kruipen soms van binnenuit door ramen en ondersteunen zichzelf met veiligheidsriemen die aan haakjes zijn gehaakt.

Vereisten voor onderwijs en opleiding

Er zijn geen specifieke educatieve vereisten voor glazenwassers. Toekomstige glazenwassers moeten minstens achttien jaar oud zijn. 

Geïnteresseerde personen kunnen tijdens het werk vensterreiniging leren. Sommige werkgevers geven nieuwe werknemers een korte demonstratie van hoe ramen te reinigen. Anderen bieden een training van enkele weken onder toezicht.

 Vakbonden vereisen meestal een stage van zes maanden of langer. Trainingsprogramma’s leren potentiële werknemers over de verschillende reinigingsoplossingen, hoe steigers op te stellen, hoe ze riemen en ladders veilig moeten gebruiken en hoe ze reinigingsapparatuur op de juiste manier moeten gebruiken.

Glazenwassers nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *